Vanliga frågor och svarStrandvägen 7c

114 56 Stockholm

FRÅGOR OCH SVAR


Här har jag svarat på de vanligast frågorna och svaren om botox och fillers. Om du har ytterligare frågor är du nautligtvis välkommen att kontakta mig på min mail eller ringa. 

Botox

Vad är botox och vad används det för? 

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel för att minimera rynkor och reducera ansiktsmimiken. De vanligaste behandlingsområderna är bekymmersrynkan mellan ögonbrynen, kråksparkar runt ögonen och linjerna i pannan. I medicinskt syfte används botox för att behandla bland annat tandgnissling, migrän och spänningshuvudvärk.


Hur fungerar botox?

Botox blockerar signalen mellan nerv och muskel vilket leder till att muskeln slappnar av. Effekt syns efter några dagar och håller upp till 3 månader. När toxinet har gått ur kroppen så återgår mimiken till det ursprungliga. 


Är botox farligt?

Botox nämns i vissa samanhang som ett nervgift. Detta är dock inte sant om det används av en van behandlare, på rätt ställen och i anpassad dos. Botox är ett väl beprövat läkemedel som använts sedan 1982 för att behandla bland annat muskelkramper. 


Kan man gå till jobbet efter en behandling med botox? Det går bra att gå till jobbet efter en behandling. Man kan initialt vara lite röd där insicksställerna har varit men det lägger sig vanligtvis inom en timme. 


Gör botox ont?

Nej det gör inte ont, det sticker till lite precis när injektionen sker men det går snabbt över. 


Kan man göra läppförstoring med botox?

I första hand rekommenderas fillers men man kan göra ett litet läpplyft med botox om det placeras med små punkter i överläppen. 


Vilka biverkningar finns det med botox?

Biverkningar eller evntuella komplikationer till följd av en botoxbehandling är mycket ovanlig och i de fall de förekommer är de av väldigt enkel karaktär. Den vanligaste biverkningen är att man kan bli lite svullen just där injektionen har skett men det lägger sig snabbt. I vissa men väldigt ovanliga fall kan botox sprida sig till andra muskler än vad dom är ämmade för. Detta kan leda till hängande ögonlock eller assymetri i ditt ansiktsutryck. Därför bör du undvika träning, ansiktsmassage eller peeling ca 3-4 dagar efter din behandling. 


Kan botox användas av gravida och ammande?

Nej det rekommenderas ej att användas av gravida eller ammande. 


Försvinner all mimik efter behandling av botox?

Botox blockerar signalen mellan nerv och muskleln som man behandlar. Man kan tillfälligt under effekten av botox känna sig lite stel och tappa viss mimik. Men det går att anpassa dosen efter önskemål och använda mindre doser för att släta ut rynkor men ändå bibehålla mimiken i ansiktet.


Kan man träna efter behandling med botox?

Träning bör undvikas 3-4 dagar efter behandling. 


När ser man resultat?

Resultatet kommer gradvis efter några dagar och efter ca 2 veckor ser man det slutgiltiga resultatet. 

Fillers

Vad innehåller fillers?

Fillers innehåller hyaluronsyra som är en socker molekyl och som finns naturligt i kroppen. Hyaluronsyra binder vätska och tillsammans med kollagen så medverkar det till att ge huden volym och fukt som minskar med åldern. 


Vad bör jag tänka på innan en behandling?

Innan din behandling med fillers rekommenderar jag att du ej tar blodförtunnande läkemedel då det ökar risken för blåmärken. Smärtstillande läkemedel som ipren, voltaren och diklofenak bör unvikas minst en vecka innan behandling. Omega 3 bör undvikas två veckor innan behandling. Om du står på blodförtunnande läkemedel så kontakta mig innan.  


Vad bör jag tänka på under en behandling?

Du får bedövningssalva innan behandling. I samband med din behandling tas alltid före och efter bilder för din egen skull och för att vi ska kunna jämföra resultat på efterkontrollen. Efter din behandling bokar vi en tid för ev påfyllning eller endast en efterkontroll.

 

Ingår det en konsultation innan behandling?

Det ingår alltid en noggrann konsultation innan behandling. Då görs en ansiktsanalys och vi går tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar och jag berättar för dig vad som kan åstakommas med behandlingen. 


Vad bör jag tänka på efter en behandling?

Efter en behandlingen är det små instickshål i huden. Det är viktigt att tänka på hygien och korrekt hudvård efter behandlingen. Du bör ej ta på det behandlade området de första två timmarna efter behandling. Ej använda smink de första 4 timmarna efter behandling. Undvik bastu den första veckan. Exponera ej huden för direkt solljus den förtsa veckan efter behandling. Undvik ansiktsmassage de första 24 timmarna efter behandling. Att genomgå en längre flygresa inom 2 dygn. Ingen träning eller hård fysisk aktivitet inom 3 dagar. 


Gör det ont?

Smärtan är induviduell men de flesta upplever inte smärtan som så framträdande. De fillers som används innehåller bedövningsmedel lidokain och lokal bedövningssalva för verka innan behandling sker. 


Kan jag göra en behandling om jag är gravid eller ammar?

Det rekommenderas ej att göra behandling om du är gravid eller ammar pga av bristfällig forskning på området. 


Hur länge håller en behandling?

En behandling håller 9-12 månader. 


Vad händer om jag behöver göra en korrigering? Återbesök ingår alltid efter ca 2 veckor. Då jämförs före/efter bilder och om det behövs en kopiering så ingår det i priset. 


Kan jag göra en behandling om jag har munsår eller herpes?

Det rekommenderas ej att göra behandling vid pågående herpesvirus eller munsår. 


Får man bedövning innan?

Fillers innehåller lidokain som är en typ av bedövning men dom allra flesta vill även ha lokalbedövning innan som kan ges på plats. 


Kan blåmärken och svullnad uppstå?

Det finns alltid en risk att blåmärken samt svullnad kan uppstå. Ansiktet består av en mängd kärl och vissa har mer benägenhet än andra att få blåmärken. För att minimera risken för blåmärken kan man utesluta omega 3 samt ipren, treo eller andra blodförtunnande mediciner ca 2 veckor innan behandling om möjligt. 


När ser man resultat?

Ett första resultat syns direkt efter behandling. Sedan ligger fillers i huden och drar åt sig vätska samt fukt så resultatet kommer gradvis. Enligt studier har man sett att fillers integrerar med den egna vävnaden efter ca 11 dagar, innan dess kan man känna att man har lite klumpar som sedan integreras fint med kroppens egna vävnad. 


Hur lång tid tar behandling?

En behandling tar ca 15 min men det ingår alltid en konsultation innan samt tid att låta bedövningssalva verka om så önskas. Så räkna med ca 40 min om du är förstagångsbesökare. 


Kan man gå till jobbet direkt efter behandling?

Det går bra att gå till jobbet direkt efter en behandling. 


Vad besår fillers av och vad är skillnaden mellan permanent fillers och hylaluronsyra?

Fillers består av hyaluronsyra. Det är en fuktbindande socker molekyl som finns natrurligt i kroppen. Hyaluronsyran tillsammans med kollagen upprätthåller hudens struktur, ger fukt och volym . Detta minskar med åren och huden blir slappare. Användning av permanent fillers i stället för hyaluronbaserad fillers ger större risk för komplikationer i följd av ojämnheter. Permanenta fillers kan flytta sig i samband med åldrandet då ansiktet förändras med tiden och sjunka till oönskade partier. Om resultatet ser bra ut idag kan det ändras om 10 år vid användning av permanent filler. Av den anledningen gör jag endast behandlingar med hyaluronbaserade fillers. 


Vad händer när fillers går ur kroppen?

När fillers går ur kroppen återgår kroppen till sin orginala form.


Kan fillers tas bort om man inte är nöjd?

Det finns en antidot mot fillers som heter hyalase. Det är ett medel som löser upp hylaluronsyran och på 24 timmar har utseéndet återställts. 


Vilka biverkningar, komplikationer finns?

Huden kan bli röd och svullen i det behandlade området. Om man hamnar hos en oerfaren behandlare som ej kan sin anatomi kan nekros, det vill säga vävnadsdöd uppstå i det behandlade områden om ett kärl täpps igen. Därav vikten att gå till en certifierad behandlare som kan sin anatomi.

$ 00.00

Copyright © All Rights Reserved


Periskopvägen 1

Lidingö